Numer dwudziesty piąty "Współczesna Dietetyka"! - Instytut Sanvita

Numer dwudziesty piąty „Współczesna Dietetyka”!

| Kategoria: Współczesna dietetyka |

Napisane przez

Najnowszy 25 numer czasopisma Współczesna Dietetyka już w sprzedaży! Zachęcamy wszystkich dietetyków, specjalistów żywienia, a także wszystkie osoby zainteresowane do zapoznania się z nim. 

Tematem numeru jest „Hipercholesterolemia rodzinna”. Specjaliści wypowiadają się na temat rozpoznania, roli diety oraz zaleceń żywieniowych przy omawianej jednostce chorobowej. Odpowiednie żywienie jest bardzo istotnym czynnikiem wspomagającym leczenie farmakologiczne hipercholesterolemii.

W numerze przeczytacie także artykuł specjalisty ????Instytutu Sanvita w dziedzinie dietetyki sportowej – dr. Izabeli Grabowskiej pt. „Węglowodany jako źródło energii dla sportowców.”

Ponadto przeczytacie artykuły na temat :

  • Roli suplementacji witaminy D w chorobach tarczycy,
  • Wsparcia dietetycznego choroby refluksowej przełyku,
  • Wpływu żywienia na gojenie się ran i odleżyn,
  • Żywieniu i suplementacji w urazach mięśniowo-szkieletowych,

i wiele innych! 

Zapraszamy do lektury.

Redaktor prowadzący
Sylwia Leszczyńska

Współczesna Dietetyka 
www.wspolczesnadietetyka.pl

 

 

Szybki kontakt!
+
Wyślij!

Nasz Serwis internetowy używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z Serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w Polityce plików cookies. dowiedz się więcej

Cookies – nasz Serwis internetowy wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania jego funkcjonowania do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane, dzięki czemu będziesz mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach internetowych Serwisu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli natomiast nie zgadzasz się na personalizowanie Serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi Cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

Zamknij