Publikacje - Strona 23 z 23 - Instytut Sanvita

Żywienie dzieci w drugim i trzecim roku życia

| Kategoria: Żywienie dzieci |

Napisane przez

Prawidłowe żywienie dzieci jest ważnym elementem kształtowania zdrowia i ich optymalnego rozwoju. Zapewnia właściwe wzrastanie, a przestrzegając zasad prawidłowego odżywiania możemy zmniejszyć ryzyko otyłości czy niedożywienia u dzieci, a także zapobiec niedoborom żywieniowym i innym chorobom z nich wynikających.

Czytaj więcej

Zdrowa jak ryba

| Kategoria: Płodność, ciąża, karmienie |

Napisane przez

Jeżeli ryby na Twoim stole nie goszczą zbyt często, powinnaś to zmienić, ponieważ są źródłem dobroczynnych kwasów tłuszczowych, białka oraz innych niezbędnych składników odżywczych.

Czytaj więcej

Dieta pacjenta z WZW i po przebyciu choroby

| Kategoria: Żywienie w chorobach |

Napisane przez

Rozmowa z SYLWIĄ LESZCZYŃSKĄ, dietetykiem klinicznym z Instytutu Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej SANVITA, członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetycznego oraz Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością.

Czytaj więcej

Gdy pojawia się głód

| Kategoria: Nadwaga i otyłość |

Napisane przez

Gdy pojawia się głód

Napady głodu stanowią istotny problem, zwłaszcza podczas kuracji odchudzających. Co sprawia, że czujemy się głodni?

Czytaj więcej

Warzywa i owoce – warto je jeść

| Kategoria: Odżywianie dla zdrowia |

Napisane przez

Warzywa i owoce – warto je jeść

Warzywa i owoce spełniają bardzo istotną rolę w żywieniu człowieka. Są one doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych oraz błonnika pokarmowego.

Czytaj więcej

Rady eksperta dla Towarzyskich Hedonistów

| Kategoria: Style zdrowia |

Napisane przez

Rady eksperta dla Towarzyskich Hedonistów

Zwracasz uwagę na to co zjadasz, proponuję jednak bardziej przyjrzeć się Twojej codziennej diecie. Niewielkie zmiany mogą przynieść duże korzyści.

Czytaj więcej

Szybki kontakt!
+
Wyślij!