Nowe 36. wydanie magazynu Współczesna Dietetyka - Instytut Sanvita

Nowe 36. wydanie magazynu Współczesna Dietetyka

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Zapraszamy do zapoznania się z nowym 36. wydaniem czasopisma Współczesna Dietetyka!

Tematem przewodnim numeru jest dieta planetarna. Czy za pomocą codziennych wyborów żywieniowych możemy wpływać na stan naszej planety? – na to pytanie na pewno znajdziecie odpowiedź w artykule dietetyk Oliwii Pietrasińskiej współpracującej na co dzień z pacjentami w naszej poradni 🌱

Z uwagi na duże zainteresowanie tematyką zaburzeń pracy przewodu pokarmowego, w tym wydaniu piszemy również o SIBO.

Poruszamy także takie kwestie jak:
☀️ Dieta podczas wyjazdów – jak zachować potrzebną równowagę?
☀️ Znaczenie białka w codziennej diecie
☀️ Jod jako istotny mikroelement w organizmie
☀️ Dieta dzieci z zaburzeniami ze spektrum autyzmu – czy jest potrzebna?
☀️ Wpływ probiotyków na zdrowie kobiety ciężarnej i prawidłowy rozwój dziecka

I wiele innych! Serdecznie zapraszamy do lektury nowego 36. numeru magazynu Współczesna Dietetyka!

Redaktor prowadząca i dietetyk kliniczny Instytutu Sanvita Sylwia Leszczyńska
Sylwia Leszczyńska

Współczesna Dietetyka
www.wspolczesnadietetyka.pl

Szybki kontakt!
+
Wyślij!

Nasz Serwis internetowy używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z Serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w Polityce plików cookies. dowiedz się więcej

Cookies – nasz Serwis internetowy wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania jego funkcjonowania do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane, dzięki czemu będziesz mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach internetowych Serwisu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli natomiast nie zgadzasz się na personalizowanie Serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi Cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

Zamknij