Newsy - Strona 3 z 10 - Instytut Sanvita

Wywiad Czwórka Polskie Radio

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Już w środę o godzinie 7:30 w programie „Pierwsze słyszę” Czwórka – Polskie Radio będziecie mogli usłyszeć kilka słów na temat skutków zbyt małego spożycia warzyw i owoców. ?? Wywiadu udzielił specjalista Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‚Sanvita’ dietetyk kliniczny Zuzanna Szypowska.

Zachęcamy również do zapisów do dietetyk Zuzanny Szypowskiej ?‍⚕️?

Stałe godziny przyjęć:

Poniedziałek: 12:00-16:00
Środa: 9.00-13.00
Czwartek: 14:00-17:00
Piątek: 14.00-17:00, 17:00-20:00-

Czytaj więcej

Artykuł Klaudii Wiśniewskiej w „Dobrej Mamie”

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

W najnowszym numerze czasopisma „Dobra Mama” został zamieszczony artykuł dietetyk Klaudii Wiśniewskiej na temat: „Pij wodę! Dla zdrowia!” . 

Czytaj więcej

Wywiad dla Radia Zet

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

W ubiegłym tygodniu naszą poradnię odwiedzili przedstawiciele Radia Zet. 🙂

Dietetyk kliniczny Zuzanna Szypowska wypowiadała się na temat żywności typu fast food. 

Czytaj więcej

Wywiad dla Jedynki – Programu 1 Polskiego Radia

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez


ARTYKUŁY NASZYCH SPECJALISTÓW – KCALMAR BLOG

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Od pewnego czasu artykuły naszych specjalistów pojawiają się regularnie na portalu Kcalmar. Dotyczą one przede wszystkim żywienia w różnych jednostkach chorobowych, a także żywności traktowanej jako jedną z pierwszych potrzeb człowieka. 

Właściciel Instytutu Sanvita – dietetyk kliniczny Sylwia Leszczyńska, napisała artykuł, który został opublikowany na blogu portalu Kcalmar. 

Zachęcamy do przeczytania. Oczywiście pozostajemy w temacie niepłodności. Dietetyk porusza temat związku celiakii (choroby trzewnej) z niepłodnością.

Celiakia czyli trwała nietolerancja

Czytaj więcej

Nowości na instagramie

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Instytut Sanvita to nie tylko poradnictwo dietetyczne w chorobach, ale również poradnictwo żywieniowe w sprawach dotyczących płodności. 

Na naszych social mediach regularnie możecie dowiedzieć się czegoś na temat diety w zaburzeniach cyklu miesięcznego czy też w popularnych chorobach dotyczących układu rozrodczego, jak na przykład PCOS. 

Ostatnio na naszym instagramie możecie poczytać o #superfoods dla płodności! Są wśród nich owoce jagodowe, siemie lniane czy też zielonolistne warzywa. Pamiętajcie, że odpowiednio zbilansowana dieta powinna zawierać odpowiednią

Czytaj więcej

Numer dwudziesty drugi „Współczesna dietetyka”

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Najnowszy 22 numer czasopisma Współczesna Dietetyka już w sprzedaży! A w nim ?poruszono temat roli prawidłowego żywienia oraz wsparcia psychologicznego w chirurgicznym leczeniu otyłości ??‍⚕️
Ponadto przeczytasz między innymi:
☘️Zespół jelita drażliwego oraz nieswoiste choroby zapalne jelit- Możliwości diagnostyczne | Daria Rządkowska
☘️Rola nawodnienia w diecie sportowca | Izabela Grabowska
☘️Wykorzystanie probiotyków u osób starszych | Marta Lewandowicz-Umyszkiewicz

Czytaj więcej

Numer dwudziesty pierwszy „Współczesna dietetyka”

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

W bieżącym numerze specjalistycznego czasopisma dla dietetyków Współczesna Dietetyka poruszono temat dotyczący znaczenia zawodu dietetyka w promocji zdrowia. W swym artykule dr n. med Lucyna Pachocka szczegółowo opisuje specyfikacje zawodu dietetyka, drogę kształcenia, jego rolę wśród specjalistów służby zdrowia oraz obecną sytuację zatrudnienia dietetyków w Polsce.

W nr 21 przeczytacie także artykuły specjalistów Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‚Sanvita”:
? PSYCHODIETETYKA-

Czytaj więcej

Sukcesy naszych specjalistów

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Jesteśmy dumni z ambicji i wysiłku, jaki wkładają w ciągły rozwój specjaliści Instytutu ‚Sanvita’. 28 marca 

Czytaj więcej

III Konferencja Insulinooporność- Problem XXI wieku

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Pragniemy przedstawić Wam krótką relację z III Konferencji Insulinooporność-problem XXI wieku.
Podczas spotkania mieliśmy okazję poznać podłoże tego zaburzenia, a także czynniki sprzyjające jego powstaniu. Dowiedzieliśmy się, jak od najmłodszych lat życia zapobiegać zaburzeniom gospodarki węglowodanowej, kształtując prawidłowe nawyki żywieniowe u dzieci i powielając je w wieku dorosłym. Jak potwierdzili specjaliści- kluczowe w tym zakresie jest ograniczenie spożycia węglowodanów prostych oraz nasyconych

Czytaj więcej

Szybki kontakt!
+
Wyślij!

Nasz Serwis internetowy używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z Serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w Polityce plików cookies. dowiedz się więcej

Cookies – nasz Serwis internetowy wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania jego funkcjonowania do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane, dzięki czemu będziesz mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach internetowych Serwisu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli natomiast nie zgadzasz się na personalizowanie Serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi Cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

Zamknij