Newsy - Instytut Sanvita

Nowe 35. wydanie magazynu Współczesna Dietetyka

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

  Od dzisiaj w sprzedaży nowe 35. wydanie magazynu Współczesna Dietetyka!   Tematem przewodnim numeru są zaburzenia odżywiania, które z roku na rok stają się coraz bardziej powszechne. Izolacja społeczna w trakcie pandemii miała duży wpływ na psychikę, zwłaszcza dzieci. Nie można pomijać tego tematu, dlatego zachęcamy do zapoznania się z magazynem.   Znajdziecie też wiele innych ciekawych artykułów, między innymi: Wygraj zdrowie! – gamifikacja w gabinecie dietetyka – Modyfikacje dietetyczne w Hashimoto – Ziarno pełne zdrowia – dlaczego warto włączyć produkty pełnoziarniste do diety? – Żywienie chorych na nowotwory żołądka – Insulinooporność – czy istnieje idealny model żywieniowy? – Sport a dieta bez mięsa   I wiele innych! W ciepłe, długie wieczory serdecznie zapraszamy do lektury nowego 35. numeru magazynu Współczesna Dietetyka!   Redaktor prowadząca i dietetyk kliniczny Instytutu Sanvita Sylwia Leszczyńska

Sylwia Leszczyńska

Współczesna Dietetyka 
www.wspolczesnadietetyka.pl

Czytaj więcej

Szkolenie WyGRAJ zdrowie

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

WyGRAJ zdrowie!

Jeśli szukasz nowych narzędzi pracy, wspierających proces zmiany, mamy dla Ciebie ciekawą propozycję – skieruj swoją uwagę w stronę świata gier. Ich projektanci opanowali do perfekcji sposoby generowania w pełni satysfakcjonujących i wzbudzających wysokie poziomy zaangażowania doświadczeń. Jak skorzystać z ich wiedzy, łącząc potencjalne korzyści płynące z gier z procesem kształtowania lub zmiany nawyków zdrowotnych, tak, aby były one atrakcyjne i efektywne? Sprawdź to razem z nami!

Czytaj więcej

Sylwia Leszczyńska w Wydziałowym Zespole ds. Zapewnienia i Doskonalenia Jakości Kształcenia WNoZ Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

To dla nas wyróżnienie🤩👏.

Sylwia Leszczyńska, dietetyk kliniczny, absolwentka WUM i właścicielka Instytutu Sanvita w Wydziałowym Zespole ds. Zapewnienia i Doskonalenia Jakości Kształcenia WNoZ Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w kadencji 2020-2024. Przewodniczący dr hab. n. o zdr. Mariusz Panczyk.

Na ostatnim spotkaniu poddany został dyskusji oraz głosowaniu projekt Strategii Rozwoju Wydziału Nauk o Zdrowiu na lata 2020-2024 przed przekazaniem do Kolegium Dziekańskiego WNoZ. Podczas comiesięcznych posiedzień podejmowane są dyskusja i prace zarówno nad aktualnymi wyzwaniami

Czytaj więcej

Dieta zimowa w naszym sklepie

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Czy wiecie, że w naszym nowym sklepie internetowym możecie zakupić różne jadłospisy, które pomogą Wam zadbać o zdrowie i sylwetkę?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na początek mamy dla Was specjalną PROMOCJĘ na dietę zimową, która zawiera przepisy oparte o produkty sezonowe i rozgrzewające przyprawy. Jadłospis ten przygotowaliśmy dla Was w dwóch wersjach – 1600 i 1800 kcal. W specjalnej cenie promocyjnej otrzymacie od nas: siedem różnych dziennych jadłospisów, z przepisami, dokładnymi opisami posiłków i ilością składników do stworzenia potraw,

Czytaj więcej

Właściwości zdrowotne warzyw kapustnych – dietetyk Zuzanna Szypowska w Pytaniu na Śniadanie

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

W ostatnim czasie możecie często usłyszeć naszych specjalistów w programie Pytanie Na Śniadanie, gdzie razem z innymi ekspertami odkrywamy przed Wami niezwykłe właściwości sezonowych produktów spożywczych.

Czytaj więcej

Właściwości odżywcze pestek dynii i słonecznika – dietetyk Sylwia Leszczyńska w Pytaniu na Śniadanie

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Lubimy te jesienne tematy. W ubiegłym tygodniu dietetyk Sylwia Leszczyńska w programie Pytanie na śniadanie opowiedziała o właściwościach odżywczych pestek dyni i nasion słonecznika.   Czytaj więcej

Nowi specjaliści Instytutu Sanvita

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Witamy! Mamy przyjemność poinformować Państwa o nowych specjalistach, którzy dołączyli do Instytutu Sanvita. 

Witamy psycholog Elżbietę Stasiowska i psycholog Karolinę Rowgało-Daniel. 

Czytaj więcej

KONSULTACJA Z DIETETYKIEM W GABINECIE CZY KONSULTACJA PRZEZ INTERNET?

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

KONSULTACJA Z DIETETYKIEM W GABINECIE CZY KONSULTACJA PRZEZ INTERNET?

Za sprawą pandemii COVID-19 nasi pacjenci zaczęli coraz częściej korzystać z konsultacji z dietetykiem przez Internet w formie wideokonsultacji lub przez telefon w formie telekonsultacji. I choć wykorzystanie nowoczesnych technologii teleinformatycznych we współczesnej medycynie i dietetyce w obliczu powszechnego dostępu do Internetu i urządzeń mobilnych jest powszechne od wielu lat to nie wszyscy są przekonani o skuteczności takiej formy usług. Czy słusznie?

Czytaj więcej

Menu na odporność – artykuł dietetyk Klaudii Wiśniewskiej w magazynie CZAS na JESIEŃ!

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

Jesień to idealny czas, aby zadbać o prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Zmienne warunki atmosferyczne, nadmierna aktywność patogenów chorobotwórczych oraz mniejsze spożycie świeżych warzyw i owoców prowadzą do zwiększonej zachorowalności.   Czytaj więcej

Yerba Mate – czy zastąpi filiżankę kawy? Dietetyk Klaudia Wiśniewska w Polskim Radio Czwórka

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

W ten poniedziałek – 24 sierpnia, między godziną 12:00 a 13:00 na temat YERBA MATE w Polskim Radio Czwórka (Czwórka) wypowie się nasz dietetyk – Klaudia WiśniewskaYerba mate – określana jako największy konkurent kawy, yerba mate staje się coraz popularniejsza również w Polsce.​ Czy rzeczywiście powinniśmy wymienić na nią nasz codzienny kubek małej czarnej?  Czytaj więcej

Szybki kontakt!
+
Wyślij!