Kinga Falkiewicz

Kinga Falkiewicz, dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka, gdzie otrzymała tytuł licencjata i kontynuuje edukację na stopniu magisterskim.

Doświadczenie i umiejętności w pracy z pacjentami zdobywała w warszawskich szpitalach, m.in. w Samodzielnym Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym, Instytucie „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”, Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym i Szpitalu Klinicznym im. ks. Anny Mazowieckiej. Przewodnicząca Sekcji Żywienia Matki i Dziecka w ramach działalności SKN Dietetyków oraz członek SKN Pediatrii Metabolicznej. Autorka pracy dyplomowej pt. „Dieta ketogenna w leczeniu deficytu dehydrogenazy pirogronianowej u dzieci – opis przypadku” oraz licznych artykułów z zakresu zdrowego żywienia i dietetyki klinicznej. Aktualnie w Instytucie Matki i Dziecka prowadzi badania nad oceną stanu odżywienia młodych dorosłych z cukrzycą typu 1., leczonych przy użyciu osobistej pompy insulinowej.

Uczestniczka licznych konferencji naukowych i szkoleń z zakresu dietetyki klinicznej i psychodietetyki, m.in. Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Żywienie bez granic”, Sympozjum Naukowego „Żywienie w Centrum 2018 – zasady żywienia niemowląt i małych dzieci” organizowanym przez Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” i Konferencji Naukowo-Szkoleniowej „Postępowanie dietetyczne we wrodzonych wadach metabolizmu – co dietetyk wiedzieć powinien?” organizowanej przez Polskie Towarzystwo Dietetyki.

Obecnie członek zespołu Instytutu Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej „Sanvita”, gdzie pracuje z osobami chcącymi zmienić swoje nawyki żywieniowe, pacjentami z nadwagą, otyłością, zaburzeniami gospodarki hormonalnej, zaburzeniami glikemii, alergiami, nietolerancjami pokarmowymi, osobami aktywnymi fizycznie, stosującymi dietę roślinną oraz pacjentami pediatrycznymi (niemowlętami, dziećmi oraz nastolatkami).


Stałe godziny przyjęć:
Wtorek: 14:00-17:00
Środa: 12:00-17:00

Dodatkowe godziny przyjęć:
Wybrane soboty: 9:00-15:00