Żywienie w zaburzeniach funkcji seksualnych

 
Żywienie w zaburzeniach funkcji seksualnych ● szkolenie dla dietetyków

Obecnie na świecie obserwuje się wzrost zapadalności na choroby cywilizacyjne związane z konsumpcyjnym trybem życia. Powszechny dostęp do żywności często związany z jej nadmierną podażą, żywność wysoko przetworzona, bogata w tłuszcze nasycone i węglowodany proste oraz siedzący tryb życia sprzyjają już nie tylko otyłości, cukrzycy czy chorobom układu krążenia, a także zaburzeniom funkcji seksualnych.
Do tych najczęściej występujących zaliczamy zaburzenia erekcji oraz zaburzenia libido. Dotyczą one coraz większej liczby osób w Polsce i na całym świecie, co sprawia że pacjenci z tego typu problemami trafiają również do gabinetów dietetycznych. Czy dietą jesteśmy w stanie zapobiec tego typu zaburzeniom? Czy żywienie może wspomagać leczenie zaburzeń funkcji seksualnych? Na te i inne pytania odpowiedzi udzielimy podczas szkolenia!

Specjalistyczne szkolenie przeznaczone jest dla dietetyków, którzy są zainteresowani nieustannym poszerzaniem swojej wiedzy i chcą zdobyć najnowsze informacje dotyczące płodności i zaburzeń funkcji seksualnych u kobiet i mężczyzn.

Na szkoleniu poruszymy między innymi następujące zagadnienia:
● Burzliwy związek, czyli relacja pomiędzy zdrowiem seksualnym a żywieniem
● Zaburzenia funkcji seksualnych – definicja, klasyfikacja, występowanie
● Główne czynniki ryzyka zaburzeń funkcji seksualnych
● Zaburzenia seksualne a choroby układu krążenia
● Rola diety w prewencji zaburzeń funkcji seksualnych
● Rola diety we wspomaganiu leczenia zaburzeń funkcji seksualnych
● Zaburzenia erekcji u mężczyzn a dieta
● Obniżone libido a dieta
● Żywieniowe afrodyzjaki
● Dieta idealna
● Pacjent z zaburzeniami erekcji w gabinecie dietetyka
● Pacjentka z zaburzeniami libido w gabinecie dietetyka

TERMIN I MIEJSCE SZKOLENIA

Data: 9.02.19r.
Godziny: 8:00-11:00
Miejsce: Warszawa (o dokładnym miejscu szkolenia poinformujemy najpóźniej na jeden tydzień przed datą szkolenia).

CENNIK

Cena regularna: 150 zł
!!!UWAGA!!!
Rabat 20% przy zakupie dwóch szkoleń organizowanych dla dietetyków w dniu 9.02.19r.:
Żywienie w zaburzeniach funkcji seksualnych – godz. 8:00-11:00
Strategie żywieniowe w sporcie – godz. 11:30-14:30
Wpływ suplementacji na wyniki w sporcie ● fakty i mity– godz. 15:00-18:00

W cenie szkolenia materiały szkoleniowe.
Każdy uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT ukończenia szkolenia.

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres e-mail: szkolenia@instytutsanvita.pl
W tytule maila: Żywienie w zaburzeniach funkcji seksualnych
W treść maila: imię, nazwisko, nr telefonu kontaktowego oraz ewentualna informacja o zgłoszeniu na inne szkolenie.
W załączniku maila: potwierdzenie wykonanego przelewu.

Dane do przelewu
NAZWA: Instytut Sanvita – Sylwia Leszczyńska
NR RACHUNKU: 81114020040000350271140917 mBank
ADRES: ul. Herbu Janina 3/42, 02-972 Warszawa
TYTUŁ PRZELEWU: Żywienie w zaburzeniach funkcji seksualnych

Telefon kontaktowy do organizatora: 535 300 340

PROWADZĄCY

Klaudia Wiśniewska | dietetyk kliniczny
Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na Wydziale Nauki o Zdrowiu na kierunku dietetyka. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Doświadczenie, wiedzę i umiejętności w pracy z pacjentami zdobywała między innymi w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie, w Centralnym Szpitalu Klinicznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim, w Wojskowym Instytucie Medycznym, w Szpitalu Wolskim, w Poradni Żywieniowej Instytutu – Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka oraz w Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Warszawie.
Rozwijała swoje umiejętności także w Instytucie Profilaktyki Zdrowia Dzieci i Niemowląt w Warszawie, gdzie pracowała z dziećmi, osobami dorosłymi, kobietami w ciąży i karmiącymi pomagając im w zmianie nawyków żywieniowych i redukcji masy ciała. Układa skuteczne programy redukcji masy ciała, oparte na zasadach prawidłowego żywienia, wykorzystując najnowsze doniesienia naukowe przy użyciu nowoczesnych narzędzi diagnostycznych, a także prowadzi liczne warsztaty dla dzieci i osób dorosłych dotyczące zasad racjonalnego odżywiania i zdrowego stylu życia.

Patronem medialnym warsztatów jest Współczesna Dietetyka – specjalistyczne czasopismo dla dietetyków i profesjonalistów żywienia.