SPECJALISTYCZNE SZKOLENIE 
“DIETA DLA PŁODNOŚCI ● najczęstsze przyczyny niepłodności ●postępowanie dietetyczne”
Uczestnicy szkolenia otrzymują CERTYFIKAT oraz KONSPEKT Z AUTORSKIMI MATERIAŁAMI I ĆWICZENIAMI DO PRACY Z PACJENTEM

PLAN SZKOLENIA
Dietetyczne ABC planowania ciąży aktualne wytyczne

Pacjentka planująca ciążę w gabinecie dietetyka – zalecenia i praktyka. Okres przedkoncepcyjny jako okres krytyczny w czasie którego interwencje mogą prowadzić do szybkich korzyści zmniejszając ryzyko powikłań w ciąży i w okresie okołoporodowym oraz dawać korzyści długoterminowe dla rozwoju dzieci. Przedciążowa masa ciała a przebieg ciąży i rozwój dziecka. Znaczenie kluczowych witamin i minerałów dla rozwoju przyszłego dziecka. Suplementacja – rekomendacje.

Dietoterapia niepłodności ● postępowanie w zależności od przyczyny ● analiza najczęstszych przypadków

Niepłodność. Statystyki. Zastosowanie dietetyki w terapii niepłodności – przegląd badań. Przyczyny zaburzeń płodności u kobiet i mężczyzn modyfikowalne dietą. Czynnik owulacyjny, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, PCOS, insulinooporność, otyłość, endometrioza, zaburzenia funkcji seksualnych, niska jakość nasienia jako przyczyny zaburzeń płodności. Mechanizmy działania diety i możliwości leczenia niepłodności dzięki właściwej dietoterapii. Pacjent z niepłodnością w gabinecie dietetyka – najczęstsze przypadki, interwencje i zalecenia dietetyczne. Składniki propłodnościowe, jak działają, superfoods dla płodności i lista składników, których pacjent powinien unikać.

Współpraca ze specjalistami ● schemat działania

Rola dietetyka w leczeniu niepłodności. Współpraca dietetyka z innymi specjalistami. Co skontrolować i kiedy się pojawić u odpowiedniego specjalisty. Schemat działania.

TERMIN I MIEJSCE SZKOLENIA

Data: 27.10.19r.
Godziny: 9:00-15:00 (z przerwą na lunch)
Miejsce:

Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie

sala 1.0 (I piętro)

ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18
02 – 366 Warszawa

CENNIK

Cenna promocyjna (w przypadku zgłoszenia z wpłatą do 08.02.19r.): 190 zł 
Cena promocyjna dla grup >3 osób: 200 zł 
Cena regularna: 250 zł

W cenie szkolenia materiały szkoleniowe dla każdego z uczestników oraz poczęstunek.
Każdy uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT ukończenia szkolenia oraz KONSPEKT Z AUTORSKIMI MATERIAŁAMI I ĆWICZENIAMI DO PRACY Z PACJENTEM.

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres e-mail: szkolenia@instytutsanvita.pl
W tytule maila: Dieta dla płodności 27.10.19
W treść maila: imię, nazwisko, nr telefonu kontaktowego oraz ewentualna informacja o zgłoszeniu dotyczącym grupy powyżej 3 osób. 
W załączniku maila: potwierdzenie wykonanego przelewu. W przypadku grup prosimy o wysłanie potwierdzenia za jeden zbiorczy przelew lub kilku potwierdzeń wykonanych przelewów w jednym mailu. 

Dane do przelewu
NAZWA: Instytut Sanvita – Sylwia Leszczyńska
NR RACHUNKU: 81114020040000350271140917 mBank
ADRES: ul. Herbu Janina 3/42, 02-972 Warszawa
TYTUŁ PRZELEWU: Szkolenie dla dietetyków: Dieta dla płodności 27.10.19

Telefon kontaktowy do organizatora: 535 300 340

PROWADZĄCY

Sylwia Leszczyńska | dietetyk kliniczny, psychodietetyk
Specjalistka w zakresie leczenia dietą niepłodności i obniżonej płodności oraz chorób dietozależnych. Prelegent konferencji i debat z zakresu dietetyki. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej. Prowadzi Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej „Sanvita”. Autorka książki „Dieta dla płodności”. Redaktor prowadząca czasopisma dla dietetyków i profesjonalistów żywienia „Współczesna dietetyka”.

 

PARTNERZY:

Patronat medialny: Współczesna Dietetyka – specjalistyczne czasopismo dla dietetyków i profesjonalistów żywienia.

 


 

Partner merytoryczny : Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie