Współczesna dietetyka

Numer trzeci “Współczesna dietetyka”

numer trzeci wspolczesna dietetyka

Nowy numer Współczesna Dietetyka już dostępny! Głównym tematem tego numeru jest Immunożywienie [link do artykułu]. Zobacz teksty naszych specjalistów:

►Odporność rodzi się w głowie. Małgorzata Jolanta Kaczyńska, psycholog, psychodietetyk [link do artykułu]

►Dzieci wiedzą lepiej? BLW – sposób karmienia sterowany przez dziecko. Klaudia Wiśniewska, dietetyk kliniczny [link do artykułu]

►Ufność w możliwość wprowadzenia zmiany. Sposób na zwiększenie skuteczności leczenia dietetycznego. Małgorzata Kaczyńska, psycholog, psychodietetyk [link do artykułu]

►Przegląd produktów wzbogaconych w kwasy tłuszczowe omega-3. Klaudia Wiśniewska, dietetyk kliniczny [link do artykułu]

►(Nie)zdrowe połaczenia produktów. Adrianna Frelich, dietetyk kliniczny [link do artykułu]

►Pacjent z chorą tarczycą. Kiedy pomyśleć o wizycie u endokrynologa. Wskazówki diagnostyczne. Piotr Miśkiewicz, endokrynolog, spec. chorób wewnętrznych [link do artykułu]

►Spirulina. Adrianna Frelich, dietetyk kliniczny [link do artykułu]
Sprawdź szczegóły i dołącz do grona czytelników na: www.wspolczesnadietetyka.pl

Zachęcamy do lektury!

Współczesna Dietetyka. Praktyczne czasopismo specjalistyczne dla dietetyków i profesjonalistów żywienia.
Sylwia Leszczyńska, redaktor prowadząca Współczesna dietetyka, dietetyk kliniczny, psychodietetyk, właścicielka Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‘Sanvita