Współczesna dietetyka

Numer dziewiąty “Współczesna dietetyka”

9

Modyfikacje żywieniowe, aktywność fizyczna wśród seniorów oraz problem zmiany nawyków żywieniowych osób starszych dotyka tak naprawdę każdego z nas. W dziewiątym numerze Współczesna Dietetyka tematem głównym jest MODYFIKACJA ODŻYWIANIA, CZYLI WSPARCIE SENIORÓW W CODZIENNYCH POTRZEBACH FIZJOLOGICZNYCH [link do artykułu], autorstwa Sylwii Gugały – Mirosz, która opisuje sposoby i rodzaje modyfikowania sposobu odżywiania wśród seniorów.

W styczniowym numerze znajdziemy także teksty naszych specjalistów:

● Pacjent wszystkowiedzący. Zmora w gabinecie czy szansa efektywną współpracę? | Małgorzata Kaczyńska, psycholog [link do artykułu]

● Problem dysfagii u osób starszych. Produkty do zagęszczania potraw dostępne na polskim rynku. | Adrianna Frelich, dietetyk kliniczny [link do artykułu]

oraz artykuły z zakresu dietetyki sportowej, strategia żywieniowa przy złamaniu kości, a także temat rozpoznania i postępowania w triadzie sportsmanek.

W numerze tym znajdziecie również ciekawy artykuł na temat kwalifikacji pacjentów z otyłością do operacji bariatrycznych. Postępowanie przed i pooperacyjne.

Zachęcamy do lektury!
redaktor prowadząca Sylwia Leszczyńska, właściciel Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej ‘Sanvita’, dietetyk kliniczny, psychodietetyk.
Dołącz do nas! www.wspolczesnadietetyka.pl

Dodaj komentarz