III Konferencja Insulinooporność- Problem XXI wieku - Instytut Sanvita

Sanvita Logo


Informacja oraz rezerwacja telefoniczna +48 535 300 340
Wyślij SMS o treści "wizyta" - oddzwonimy!

III Konferencja Insulinooporność- Problem XXI wieku

| Kategoria: Newsy |

Napisane przez

 

Pragniemy przedstawić Wam krótką relację z III Konferencji Insulinooporność-problem XXI wieku.
Podczas spotkania mieliśmy okazję poznać podłoże tego zaburzenia, a także czynniki sprzyjające jego powstaniu. Dowiedzieliśmy się, jak od najmłodszych lat życia zapobiegać zaburzeniom gospodarki węglowodanowej, kształtując prawidłowe nawyki żywieniowe u dzieci i powielając je w wieku dorosłym. Jak potwierdzili specjaliści- kluczowe w tym zakresie jest ograniczenie spożycia węglowodanów prostych oraz nasyconych kwasów tłuszczowych, wszechobecnych w żywności przetworzonej, przyczyniających się do rozwoju otyłości, a także ogólna ilość i częstotliwość spożywanego pokarmu oraz poziom aktywności fizycznej. Jak się okazuje niebagatelną rolę odgrywa również właściwa ilość snu i zachowanie fizjologicznego rytmu dobowego. Podczas konferencji dowiedzieliśmy się o wpływie insulinooporność na rozwój chorób układu sercowo-naczyniowego, nowotworów oraz poznaliśmy wszechstronne działanie metforminy. Podkreślone zostało także znaczenie właściwej formy relacji specjalisty z pacjentem we wprowadzaniu zmian, mających na celu poprawę stanu zdrowia.

Serdecznie dziękujemy organizatorom oraz prelegentom za możliwość zgłębienia wiedzy z zakresu insulinooporności. Z niecierpliwością czekamy na kolejne spotkanie 🙂 

 

 

Szybki kontakt!
+
Wyślij!

Nasz Serwis internetowy używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z Serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w Polityce plików cookies. dowiedz się więcej

Cookies – nasz Serwis internetowy wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania jego funkcjonowania do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane, dzięki czemu będziesz mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach internetowych Serwisu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli natomiast nie zgadzasz się na personalizowanie Serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi Cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

Zamknij